future log
Basis bulletjournaling, Bulletjournal inspiratie, Bulletjournal Lady

Future Log: Bullet Journal Notebook #2

De Future Log in een bullet journal notebook is niets anders dan een jaarkalender. Hierin kun je belangrijke data of afspraken ruim van tevoren noteren, zodat je ze niet in je weekoverzicht (Weekly Log) vergeet te zetten. Omdat je een bullet journal zelf indeelt en langzaam vult, kun je niet altijd van tevoren je agenda vullen. Zo ben ik nu bezig met de maand Augustus en zet ik de afspraken die ik in september al heb staan nog even in mijn Future Log. Zoals beloofd zou ik beschrijven hoe het bijhouden van een Bullet Journal mij bevalt. Vandaag deel 2 uit de serie ‘Bullet Journal. Notebook’.

De Bullet Journal wereld

Wow, de Bullet Journal wereld is veel groter dan ik dacht. Instagram en Pinterest staan vol met voorbeelden over het personaliseren van een notebook met stipjes. De mooiste creaties zie ik voorbij komen. Sinds ik begonnen ben aan mijn BuJo krijg ik leuke reacties van mensen om mij heen. Velen zijn benieuwd of ik het ook blijf doen. Ikzelf ook. Toch heb ik inmiddels een aantal spullen aangeschaft om lekker mee aan de slag te kunnen: fineliners, pastel markers, brush pennen en waterverf. Ja, ik word een beetje hebberig als ik al die voorbeelden zie. ‘Dat kan ik ook’, denk ik dan. Maar ja, dan moet je wel de juiste spullen in huis hebben. En dan heb ik mij nog ingehouden 😉

Mijn Future Log

Voorbeelden van future logs zijn er ook genoeg. Met of zonder tierelantijntjes, alles mag. Het is namelijk jouw eigen gepersonaliseerde planner! Mijn future log moest een duidelijk overzicht zijn. Niet teveel tierelantijntjes, gewoon een lekker  ‘clean’ ontwerp. Ik besloot te gaan voor het thema ‘Hollandse huisjes’. Elke maand kreeg een kleine kalender, zodat je in één oogopslag kunt zien welke datum bij welke dag van de week hoort. Ik gebruikte de pastelkleurige Stabilo markers om de dagen van de week te markeren.

future log

Zoals je ziet is het een strak ontwerp geworden. Ik ben er blij mee! Nu kan ik mijn Future Log gaan invullen.

N.B. Mijn Leuchtturm 1917 bullet journal heeft pagina’s gereserveerd voor een Future Log. Handig! De voorgedrukte titel op de pagina vond ik daarom prima.

Het Bulletjournal Meisje

Het bijhouden van een bullet journal is al even een trend. Ik zie steeds vaker de mooiste creaties voorbij komen op social media. Eerder schreef ik al dat ik hoopte dat het ook een mindful bezigheid zou zijn. Ik kan je zeggen: dat is het zeker! Het kost ook wel tijd, dat moet ik beamen. Een uurtje ontspannen en creatief bezig zijn, vind ik eerlijk gezegd wel erg lekker. Met een strak en simpel ontwerp ben ik eerder klaar dan wanneer ik veel tierelantijntjes gebruik. Ik kies dus ook op basis van de tijd die ik heb hoe ik mijn pagina’s vul. En ach, een kleine ‘doodle’ staat er zo bij 😉

Inmiddels heb ik een tweede Instagramaccount (naast @gejavandergreef) geopend die helemaal gericht is op mijn bullet journal. Volg @het.bulletjournal.meisje als je het leuk vindt om te zien hoe ik mijn bulletjournal vul!

P.S. het aantal volgers op Instagram (van @het.bulletjournal.meisje) hou ik bij in een Instagramtracker in mijn notebook. Leuk toch?

instagramtracker

En dan nu weer ‘back to business’ : schrijven!

 

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply