bullet journal notebook benodigdheden
Basis bulletjournaling, Bulletjournal Lady

Bullet journal notebook: 5 x basisbenodigdheden

Een bullet journal notebook vul je helemaal naar eigen wens. Ben je zelf niet heel creatief aangelegd? Er zijn genoeg tips voor je bullet journal te vinden op internet en social media. Toen ik een aantal weken geleden begon, vond ik het fijn om te weten wat ik nodig had om mijn bullet journal notebook te kunnen vullen. Ik ben begonnen met een fineliner en een paar markers, maar gaandeweg zijn er steeds meer spullen bijgekomen waarmee ik creatief aan de slag ben gegaan. Toch zijn er, mijns inziens, vijf basis benodigdheden voor het starten van een bullet journal notebook. Daarnaast zijn er nog zóveel leuke dingen voor je bullet journal te vinden, dat ik door de bomen het bos bijna niet meer zie!

Benodigdheden voor je bullet journal notebook

1. Kies een bullet journal notebook

Voor diegenen die geen idee hebben wat een bullet journal notebook is: het is een notitieboekje. Je kunt natuurlijk een gewoon notitieboek met lijntjes aanschaffen, maar eigenlijk is een bullet journal notebook een notitieboek met ‘bullets’: stipjes dus. Het nadeel van een echt bullet journal notebook is dat het een stuk duurder is dan een simpel notitieboek met lijntjes. Als je kijkt naar de wat duurdere notitieboekjes, zoals van Paperblanks, dan verschilt de prijs niets. Zelf koos ik voor een Leuchtturm1917 bullet journal notebook. Met stipjes dus, want perfectionistisch als ik ben, wilde ik natuurlijk gelijk ‘echt’ beginnen.

2.  Een zwarte fineliner en lineaal

Een zwarte fineliner gebruik ik als basis voor mijn bullet journal notebook. Of ik nu teksten schrijf of lijntjes trek, ik ben hiervoor begonnen met een simpele PILOT fineliner. Prima pen en zodra hij op is, koop ik graag een nieuwe. Een kleine lineaal van zo’n 15 cm is prima om strakke lijnen mee te kunnen trekken. Ik gebruik hem niet altijd, omdat met de hand getrokken lijnen ook hun charme hebben.

3. Markeerstiften

Markeerstiften kun je gebruiken voor strakke, bredere lijnen in je bullet journal notebook of om vlakken in te kleuren. Ik koos voor de Stabilo Boss markers in pastelkleuren. Prachtig zijn ze! Ik heb hier bijvoorbeeld ook de maanden in mijn future log mee gekleurd.

4. Gekleurde fineliners

Met gekleurde fineliners kun je gemakkelijk letters in kleur schrijven. Ook maak ik er kleine tekeningetjes, of doodles, mee in mijn bullet journal. Ik gebruik ze van Stabilo, omdat ze in de aanbieding waren toen ik ze kocht 😉

5. Gekleurde stiften

Inkleuren van tekeningen kan heel goed met de Stabilo punt 68 stiften. Ook met gewone stiften trouwens, dat scheelt wat in prijs. Maar goed, als je ze wederom in de aanbieding koopt, heb je er wel plezier van.

Niet nodig, wel leuk om te gebruiken voor je bullet journal notebook

Natuurlijk zijn er ontzettend veel dingen te koop die leuk zijn om in je bullet journal notebook te gebruiken, maar die je in eerste instantie niet nodig hebt. Denk aan wasitape bijvoorbeeld. Zelf vind ik het leuker om alles met de hand te tekenen en te ontwerpen, maar met wasitape kun je vrolijke lijnen zetten. O, waar ik het trouwens wel voor heb gebruikt, is om mijn waterverf walvis vast te tapen.

Ook waterverf kun je gebruiken om je bullet journal mee te illustreren. Ik hou van waterverf, vandaar ook dat ik dit ook in mijn logo wilde doorvoeren, maar ik vind dat ik er nog iets meer mee moet oefenen. Wellicht leuk voor mijn volgende ‘Weekly spread’.

Brush pennen zijn stiften met een speciale punt, alsof je ze als penselen gebruikt. Ik heb de Brush pennen van Edding gekocht, maar zou heel graag deze Ecoline brushpennen proberen. Misschien wordt dat wel mijn volgende aankoop…

Als laatste kocht ik nog een klein schetsboekje en, omdat mijn 8-jarige dochter ook graag ‘mooie letters wilde leren maken’, een simpel handettering doeboek. Ik weet dat er dikkere en betere boeken van zijn, maar voor mijn dochter vond ik dit prima.

En dan vergeet ik gewoon bijna de stickers die je kunt gebruiken. Maar ik teken stiekem liever zelf:)

Waar laat je al die spullen?

Dan heb je al die spullen aangeschaft, maar waar laat je ze? Ik heb geen werkkamer en ook geen bureau met lades, dus ik ging naar Ikea voor een opberger. En voilà, daar vond ik deze handige opberger voor op mijn bureau!

bullet journal notebook opberger

De Pritt lijmstift gebruik ik niet, maar mijn dochter vond hem zo leuk staan in mijn bakje;)

Wat gebruik jij voor je bullet journal notebook? Goede tips kan ik altijd nog wel gebruiken, laat dus gerust een reactie achter!

 

 

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply