bulletjournal maand pagina
Basis bulletjournaling, Bulletjournal inspiratie, Bulletjournal Lady

Bullet Journal Notebook: start je maand creatief

Een nieuwe maand in je bulletjournal kun je met een creatieve hoofdpagina laten starten. Waarom? Omdat het heerlijk is om even offline creatief bezig te zijn! ‘Offline is the new luxury’ zeggen ze toch? Je pakt je kleurpotloden, stiften, lineaal, fineliners en wat je dan ook kunt gebruiken om je kunstwerk op papier te zetten en gaat aan de slag. Bloemen in de lente, ijsjes in de zomer, pompoenen in de herfst en sneeuwpoppen in de winter…je mag het zelf bedenken. Vandaag neem ik je mee in mijn maandstarters van augustus, september en oktober.

Bulletjournal: de maand augustus

De maand augustus was de eerste maandpagina in mijn bujo. Spannend dat ik het vond om te beginnen! Ik besloot met bloemen aan de slag te gaan. Gewoon, omdat ik dat mooi vond. En misschien ook wel omdat de botanische prints toen ook al een rage waren. Ik gebruikte fineliners en brushpennen voor het volgende ontwerp:

September: de maand van de herfst

September is de maand waarin de herfst begint. Ik zag vele herfstcreaties voorbijkomen en had mijn zinnen gezet op een boom met kale takken. Verschillende soorten bladeren, eikeltjes en uiltjes zitten op en tussen de takken. Op de grond loopt een klein egeltje voorbij. De letters ‘September’ hield ik makkelijk: gewoon driedubbele lijnen zetten en dan is dit het resultaat:

bulletjournal maand september

Oktober: het wordt griezelen deze maand!

De kinderen willen dit jaar heel graag Halloween vieren. Aan de ene kant vind ik het een beetje overdreven en Amerikaans, maar aan de andere kant vind ik de verkleedpartij wel weer grappig. Alleen dat gebedel om snoep aan de deur, daar hou ik niet zo van. Enfin, toch begon ik mijn maand oktober in mijn bulletjournal met een tekening gebaseerd op Halloween. Pompoenen met gezichten, vleermuizen, een spinnenweb en spook: als dat geen griezelig begin van de maand is. ‘Griezelen’ is ook nog het thema van de Kinderboekenweek, dus sla ik twee vliegen in één klap!

bulletjournal maand oktober

Hoe bevalt een bulletjournal notebook mij?

Zoals ik eerder al zei: offline is the new luxury. Toch betrap ik mijzelf erop dat ik mij deze luxe steeds minder vaak gun. En dat is jammer! Toch vind ik het na drie maanden nog steeds leuk om in mijn bulletjournal te werken. Ik hou mijn doelen bij, een instagramtracker en natuurlijk de Weekly logs, waar ik later nog meer over zal vertellen. Zelfs de future log hou ik keurig bij. Stiekem toch best handig!

Ben jij ook creatief met bulletjournaling bezig? Ik zou het leuk vinden om wat van je te horen! Wil je meer weten over deze hobby? Laat gerust een berichtje achter met je vraag!

 

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply