Kinderboekenweek monster boekhandel
Kids

Kinderboekenweek: griezelen in de boekhandel

De Kinderboekenweek is weer begonnen en dat is in mijn huis niet onopgemerkt gebleven. Aangezien ik drie boekverslindende monstertjes heb geproduceerd, zijn de tv-reclames en boekhandelfolders voor in ieder geval twee van de drie draakjes reden om te vragen of ik alsjebliieeeeeft een boek wil kopen. ‘Want dan krijgen we het kinderboekenweekgeschenk cadeau, mama!’, zegt dochterlief dan, ‘Gewoon gratis!’. Het thema ‘griezelen’ vinden ze maar wat spannend. Traditiegetrouw koop ik een kinderboek tijdens de Kinderboekenweek. Vorig jaar was dat de Gorgels, geschreven door Jochem Myjer. Nog steeds een grote hit hier in huis. Dus gingen we gisteren naar de boekhandel en wat bleek: er zaten monsters in de boekhandel!

Terwijl de leraren staken zijn wij educatief bezig!

Via facebook had ik gezien dat de Bruna in Vianen een leuke winactie tijdens de Kinderboekenweek had georganiseerd. Er waren monsters in de winkel gespot die letters hadden gestolen. De kinderen hadden wel zin om de monsters op te speuren en gingen zonder morren mee. Fijn, dat is weleens anders geweest op een vrije dag! ‘Nee, ik wil gewoon lekker chillen mama’, hoor ik dan als ik vraag of ze mee gaan naar een winkel. Enfin, dit keer had ik mazzel. Ik bedoel…zij hadden mazzel!

In de Bruna haalden we eerst het formulier op waar we de letters konden opschrijven die de monsters hadden gestolen. De kinderen zochten in alle hoeken en gaten, vastberaden om dit varkentje te gaan wassen. Toen ze eenmaal de letters hadden gevonden, begon het puzzelwerk. Welk woord vormen deze letters? De oudste twee hadden dit snel in de gaten, de jongste (net 7) had wat extra hulp nodig. Dolenthousiast leverden ze hun formulier in, in de hoop dat ze straks als winnaar uit de pot zullen worden getrokken. De verplichte vrije dag (door de lerarenstaking) werd hier dus niet in pyjama doorgebracht, maar kreeg toch een educatief tintje.

Kinderboekenweek griezelen monster boekhandel

Er zitten monsters in de Bruna in Vianen!

Lees ook: kinderfeestje in een binnenspeeltuin

In de Kinderboekenweek koop ik een boek

Ik had al gezegd dat ik er een traditie van maak om tijdens de Kinderboekenweek een boek te kopen. Eerlijk gezegd is dat ook ongeveer de enige keer per jaar dat ik een kinderboek koop. De rest haal ik namelijk uit de bibliotheek. Ik vind het wel heerlijk om door een boekhandel te struinen overigens. Maar goed, dit keer mochten de kinderen dus wèl een boek uitkiezen. Dat was nog niet zo makkelijk als ik dacht. Ik zag klanten komen en gaan, voordat wij eindelijk een keuze hadden gemaakt. De dames van de winkel zullen wel gedacht hebben: ‘wat een treuzelkonten’. Maar als je één keer een boek mag kopen, dan moet je er natuurlijk goed over nadenken welk boek het gaat worden 😉

Mijn dochter wilde dit keer geen leesboek, maar had haar zinnen gezet op een kleurboek. Ook goed, dat leesboek halen we wel uit de bibliotheek;) De jongens kozen ieder een eigen boek. Hun keus viel op de nieuwste Superjuffie, ‘Superjuffie op de Zuidpool’ en ‘Drakendal , bovenwereld 1’. Van dat laatste boek had ik nog nooit gehoord. Op de voorkant stond dat Harry Potter liefhebbers  hun hart kunnen ophalen, dus mijn oudste was overtuigd. Natuurlijk kregen wij ook het kinderboekenweekgeschenk dat geschreven is door Janneke Schotveld. Inderdaad, de schrijfster van de Superjuffiereeks.

Kinderboekenweek kinderboeken gekocht

Deze kinderboeken hebben wij gekocht! (foto incl. kinderboekenweekgeschenk)

De bibliotheek in stijl aangekleed

De boekhandel is niet de enige plek waar de Kinderboekenweek wordt gevierd. Ook de bibliotheek in Vianen is volledig ingericht op deze griezelige week. De tafels op de afdeling kinderboeken zijn helemaal in stijl. Vanuit de boekhandel gingen we rechtstreeks naar de bieb. Op zoek naar nog meer leuke boeken die we in de boekhandel hadden gezien. Zoals een boek over Trubbel de Trol bijvoorbeeld. Deze reeks A-boeken heeft mijn jongste zoon onlangs ontdekt en hij is fan!

Tip: wist je dat je in de bibliotheek in Vianen vanmiddag vanaf 16 uur echte reptielen en slangen kunt ontmoeten? Dochter moet een wedstrijd hockeyen, maar de jongens gaan samen met een vriendje even aaien en griezelen in de bieb. Brrrr…..

Kinderboekenweek griezelen bibliotheek

Ook de bibliotheek is in stijl aangekleed.

De Kinderboekenweek loopt nog tot 15 oktober. Op de website van de Kinderboekenweek vind je nog meer informatie. Koop jij ook een boek tijdens deze week? Of heb je er al één aangeschaft? Ik hoor graag voor welk boek jij hebt gekozen!

 

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Essma 06/10/2017 at 19:18

  O super leuk! Mis die momenten wel als juf! Dat de hele school in de sfeer van de KBW is en alle kinderen zo in de ban van boeken zijn…niks leukers in oktober (Ok, Halloween ook wel😉😄)…

  • Reply Geja 06/10/2017 at 20:46

   Hi Essma,

   Ja ik vind het ook heerlijk. Koop je als juf geen kinderboek voor je eigen boekenkast? Nou ja, je kan ook niet aan de gang blijven natuurlijk 😉

  Leave a Reply