kinderfeestje binnenspeeltuin
Kids

Kinderfeestje in een binnenspeeltuin

Mijn jongste zoon Faas werd gisteren 7 jaar en vierde die dag zijn kinderfeestje. Al twee jaar roept hij dat hij ook naar ‘Monkeytown’ wil: de binnenspeeltuin hier in de buurt. Al twee jaar hebben wij het afgehouden, maar dit jaar gaven we toe. ‘Ach, misschien valt het wel mee’, dacht ik. Nou…ik ben blij dat wij de regel hebben dat ieder kind elk jaar een ander kinderfeestje krijgt. Aan de service van Monkeytown IJsselstein lag het trouwens niet, wel aan mijn persoonlijke voorkeur:)

Kinderfeestje in een binnenspeeltuin: de kinderen vermaken zich wel

Het is misschien niet erg creatief bedacht, zo’n kinderfeestje naar Monkeytown. Toch gaan veel kinderen graag naar een indoor speelparadijs waar ze uren kunnen klimmen, springen, glijden, bouwen, rennen, voetballen en nog veel meer. Misschien komt het doordat ze helemaal zelf mogen bepalen wat ze gaan doen. Of omdat ze lekker kunnen bewegen. Ouders hebben er trouwens ook weinig werk aan. Je kunt er heerlijk met een boekje en een kopje koffie zitten, terwijl de kinderen zich prima vermaken. In Monkeytown bieden ze verschillende arrangementen voor een kinderfeestje aan, waardoor je ook een prijskeuze hebt. Wij kozen voor een arrangement met onbeperkt limonade, patat met snack of poffertjes, een ijsje, een cadeautje voor de jarige en een snoepzakje. Kosten: €12,50 p.p.

Blij stuiterei 

We parkeerden voor de deur van Monkeytown en lieten de enthousiast stuiterende jongetjes uitstappen. Ze vlogen naar de deur van het indoor speelparadijs om deze vervolgens niet open te krijgen. Ha, hadden ze mij toch nog even nodig voordat ze los konden gaan;) Eenmaal binnen werden we in een speciale ontvangstruimte voor kinderfeestjes door een enthousiaste medewerkster onthaald. Faas mocht een cadeautje uitkiezen in de ‘schatkamer’. Hij koos natuurlijk voor een stuiterbal in de vorm van een ei. ‘Vet gaaf mam!’, zei hij enthousiast. ‘Vet handig, met een hond in huis..grrr’, dacht ik nog. Maar goed, mijn blije ei stuiterde al net zo hard als zijn cadeautje. Klaar om de binnenspeeltuin te ontdekken. Eenmaal in het speelgedeelte zag ik dat het helemaal niet zo druk was. Een meevaller dus!

Een constante stroom van kinderstemmen 

Op onze tafel stond een vrolijk verjaardagsbordje en de kan met limonade werd al snel gebracht. Voordat ik het wist, waren de kinderen al weggerend. Tegenover mij nam mijn man plaats. ‘Zo, wij gaan eens lekker rustig een kopje koffie drinken’, dacht ik. Na een uur was ik er al he-le-maal klaar mee. Niet met mijn man, maar wel met de herrie. Een constante stroom van gillende, roepende kinderstemmen die, weerkaatst door de muren van de binnenspeeltuin, in meervoud op mij afkwam. Zo’n ruis waar ik enorm onrustig van werd.

Ik liep af en toe een rondje om te kijken of iedereen het nog naar zijn zin had. Er werd gevoetbald, gesprongen, geklommen en gegleden met een enthousiasme van jewelste. Ik zag alleen maar blije gezichten. Zweetdruppels parelden bij sommigen op het voorhoofd. Er werden sokken bij mij gebracht, want ‘dan kan ik veel beter klimmen!’. Kortom, de kinderen hadden het naar hun zin.

Op de eerste verdieping van Monkeytown is een ruimte met tafels die speciaal gereserveerd zijn voor kinderfeestjes in deze binnenspeeltuin. De jarige mag aan tafel op een speciale stoel/troon zitten. Mijn jarige job straalde de stoel bijna uit van trots;) We sloten de middag af met wat eten en brachten daarna iedereen moe en voldaan thuis.

Onze regel voor kinderfeestjes: geen twee keer hetzelfde!

Is het genoeg als de kinderen het leuk hebben of wil je het als ouder ook naar je zin hebben? Een kinderfeestje in een binnenspeeltuin leek mij de hel op aarde, maar het was iets minder erg dan ik vooraf dacht. De kinderen konden zelf hun gang gaan en ik kon rustig zitten. Hoewel, daar zat het grootste probleem voor mij: rust is er niet in een indoor speelparadijs. Stiekem miste ik ook wel de betrokkenheid die ik wèl voelde toen wij bijvoorbeeld een reptielenfeestje, speurtocht in het park of rondleiding door een kasteel als kinderfeestje hadden. Heb je weinig tijd om zelf iets te organiseren of vind je het wel lekker als je je handen vrij hebt om zelf even te zitten, dan is een indoor speelparadijs een prima optie.

Wat ben ik blij met onze regel voor kinderfeestjes. Wij organiseren niet twee keer hetzelfde feestje voor een kind. Elk jaar is het weer een verrassing wat we verzinnen. Het kinderfeestje in de binnenspeeltuin is geweest en kan van het lijstje worden gestreept. Yes!

De kinderen hebben absoluut genoten in Monkeytown en als jouw kind ook zo graag zijn/haar kinderfeestje in een binnenspeeltuin wil vieren, zou ik dat zeker een keer doen. Al is het alleen maar voor alle blije en vermoeide koppies na afloop:) 

 

 

 

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Lodi 08/09/2017 at 11:45

    Ah ja monkey town. Hier nu ook een paar keer geweest met kinderfeesten en ik vind het altijd leuk om te zien hoe goed die kinderen zich vermaken. Het is misschien minder ‘leuk’ voor mij maar voor hun echt een hit!

    • Reply Geja 08/09/2017 at 11:49

      Lodi, je hebt helemaal gelijk. Voor de kinderen is het een hit!

    Leave a Reply