Biobuddi duurzaam speelgoed blokjes
Kids

REVIEW Biobuddi: duurzaam speelgoed voor de kleintjes

Biobuddi is duurzaam speelgoed voor de kleintjes, gemaakt van de restanten van suikerriet. Nu ben ik op dit moment geïnteresseerd in alles wat met een duurzame lifestyle te maken heeft, maar ik had bij Biobuddi toch een klein probleem: mijn kleintjes zijn te groot geworden. Gelukkig heb ik een superlief neefje van vier jaar die best even model wilde staan en een eerlijke mening wilde geven over deze bouwblokjes. Een beetje geholpen door zijn moeder en tante natuurlijk;)

Duurzaam speelgoed: wat is dat?

Duurzaam speelgoed is gemaakt van ecologische, niet giftige, materialen. Zelf denk ik altijd gelijk aan houten speelgoed, maar er is dus nog veel meer duurzaam materiaal voor speelgoed mogelijk. Denk aan rubber, papier, stof, etc.. Tegenwoordig is ‘de keuze reuze’! Toen mijn oudste nog een klein krullenbolletje was, was ik helemaal niet bezig met duurzaam speelgoed. Ja, een houten treinbaan, die had hij wel. Die gebruikt de jongste nu nog wel eens. Zonde om weg te doen ook, vind ik. Maar duurzame bouwblokjes als van Biobuddi? Nee, daar had ik nog nooit van gehoord. Nu zie ik steeds meer duurzaam speelgoed, (kinder)kleding en huis- en tuinbenodigdheden voorbij komen. Ik juich dit alleen maar toe!

Lees ook: Duurzaam wonen: 5x zo verduurzamen wij onze woning!

Biobuddi Learning Food: bouwblokjes van de suikerrietplant

Biobuddi bestaat pas sinds juli 2017 en heeft als slogan ‘Start Building a Better Tomorrow’. De blokjes van Biobuddi hebben dezelfde vorm als de bekende Deense bouwblokjes en passen hier ook gewoon op. Ze zijn gemaakt van de restanten van de suikerrietplant, waardoor zij een plantaardige basis hebben en dus duurzaam verantwoord zijn. Ze worden geproduceerd in Nederland en voldoen aan Europese standaards. Klinkt prima in mijn oren!

biobuddi duurzaam speelgoed

De witte Biobuddi bouwblokjes zijn gelijk de top van de toren.

Er bestaan 13 verschillende sets van Biobuddi, waarbij wij de variant ‘Learning Food’ mochten uittesten. Voordat ik met de doos naar Neefje ging, heb ik hem zelf even opengemaakt. Wat bleek? Ik moest nog stickers met de fruitsoorten op het blokje plakken. Aaah…jammer! Aangezien het speelgoed geschikt is voor kinderen vanaf 1 jaar, zie ik dat nog wel als een nadeel. Die kinderen steken alles in hun mond…Misschien is er nog geen ecologisch verantwoorde verf voor op deze blokjes mogelijk? Anders zou dit wel pluspunten opleveren.

Bouwen met de Biobuddi blokjes gaat trouwens prima. De witte blokjes met fruit op de bovenkant zijn alleen ook gelijk de bovenkant van een torentje. Er kan namelijk niks bovenop gebouwd worden. In de set zitten 9 gekleurde blokjes, 18 witte blokjes en een basisplaat. Om leuk te kunnen bouwen heb je dus wel de Learning to Create of Learning to Build basisset nodig. Die bestaat volledig uit 40, 60 of 100 bouwblokjes. De Learning Food blokjes zijn wel een leuke aanvulling op de basisset.

Of Neefje blij was met zijn nieuwe, duurzame bouwblokjes? Ik twijfelde even, maar toen ik hem vroeg of tante Geja de doos mee naar huis moest nemen, was zijn antwoord heel duidelijk: ‘Nee!’

De Biobuddi Learning Food set met 27 blokjes en een basisplaat kost €16,99. De basissets zijn er al vanaf €14,99.

*Dit artikel is in samenwerking opgesteld*

 

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply