schoenen kopen
Lifestyle

Schoenen kopen: 10 x wat ik vannacht dacht

Schoenen kopen is iets waar ik vrij lang over doe. Ik durf te wedden dat het winkelpersoneel mij inmiddels kent als ‘de vrouw die eerst drie keer komt kijken’. Ik koop niet veel schoenen en heb ook zeker geen kast vol, zoals andere vrouwen kunnen hebben. Kortom, een paar schoenen kopen is voor mij een langdurige, serieuze, activiteit. Ik bedenk van tevoren altijd wat voor schoenen ik wil: de kleur, de stijl en het merk zijn allemaal keuzes waar ik rekening mee houd. Gisteren was het weer zover: ik ging nu écht schoenen kopen. Ik wist precies wat ik wilde hebben: van die stoere veterboots die je komend najaar veel ziet. Schoenen met een platte hak, heerlijk! Ik had de Dr. Marten’s die ik mooi vond al zien staan. Appeltje eitje dus! Kat in het bakkie! Het liep toch allemaal wat anders dan ik dacht…

Schoenen kopen zaaide nog nooit zoveel twijfel bij mij

Ik deed eerst nog even een rondje in de winkel voordat ik schoenen ging kopen. En toen zag ik ze: de zwarte veterboots van Gabor. ‘O Gabor, dat zit zo lekker!’, wist ik uit ervaring. Maar ja, ze waren wel een stuk netter van uitstraling dan de robuuste Dr. Marten’s die even verderop uitgestald stonden. Nu moet ik toegeven dat ik ook met Dr. Marten’s schoenen al een verleden had. Een jaar of tien geleden liep ik met een paarse versie van deze legerboots aan mijn voeten. De eerste twee weken had ik echt blaren, maar daarna liepen ze heerlijk. En ze zijn zo stoer onder een jurkje of met een jeans, dat ik ze weer wilde passen.

Eenmaal aan mijn voeten sloeg de twijfel keihard toe: ga ik voor stoere Dr. Marten’s of die heerlijk zittende veterboots van Gabor? Ik heb nog nooit zo erg getwijfeld tussen een paar schoenen. Na lang dubben ging ik naar huis met zwarte Dr. Martens. Stoer! Na twee uur twijfelde ik al of ik de juiste keuze had gemaakt.

Lees ook: Ben ik een Blogger by Nature?

10 x wat ik vannacht dacht over mijn schoenen

Vannacht om 2:00 werd ik wakker. Mijn hersens gingen van de slaapstand naar de ik-twijfel-over-mijn-nieuwe-schoenen-stand. Met als gevolg dat deze 10 gedachten de revue passeerden:

  1. Ik heb de verkeerde keus gemaakt!
  2. Waarom ging ik niet voor de lekkerst zittende schoenen?
  3. Ik ben echt te oud voor Dr. Marten’s, toch?
  4. Die man in de winkel vertelde dat zijn dochter ze ook leuk vond. Zijn dochter!
  5. Kan ik ze nog wel ruilen?
  6. Ik had een kortingskaart ingeleverd, gaat die korting er nog wel van af als ik ze ruil?
  7. Dr. Marten’s zijn toch ook leuk?
  8. Die Gabor zijn iets netter. Dat past misschien beter bij mij.
  9. Het is nu 2:20uur en ik denk aan schoenen, ga slapen!
  10. Morgen ga ik ze ruilen voor die Gabor, echt!

Toen ik vanochtend om 9:30 de winkel inliep en vertelde dat ik mijn schoenen van gisteren wilde ruilen, was dit natuurlijk geen probleem. Ik raaskalde wat over dat ik vannacht wakker had gelegen van mijn aankoop, waarna de vriendelijke verkoopster de Gabor schoenen in maat 38,5 voor mij pakte. Ook zoiets fijns: Gabor werkt met halve maten! Ik trok ze aan en het eerste wat ik zei was ‘O ja!’. Ik wist weer hoe ze voelden en ik wist dat ik de juiste keus maakte door ze te gaan ruilen. ‘Je weet toch dat wij niet zo moeilijk zijn met ruilen?’, zei de verkoopster. Er viel een kleine last van mijn schouders. De Dr. Marten’s zagen er perfect uit (hoe kan het ook anders als je ze gisteren hebt gekocht?), dus die issue was er niet. Ook mijn kortingsbon werd gewoon doorgerekend. Ik bleek nog geld terug te krijgen ook.

Het zijn maar schoenen!

De verkopers in de schoenenwinkel hebben wat om over te kletsen vandaag. Dat er vrouwen zijn die wakker kunnen liggen van schoenen kopen. Nou ja, die ene vrouw lag wakker van de schoenen die ze had gekocht. Ik dus. Nog nooit sloeg de twijfel zo hard toe. Nog nooit lag ik hiervan wakker.Een vriendin zei vandaag nog: ‘als dat het enige is waar je wakker van ligt, dan gaat het best goed met je’. En ze heeft gelijk. Het zijn maar schoenen.

Pssst: mijn outfit voor het blogger by nature event is compleet! Sneak Peak:

schoenen en jurk blogger

Jurkje: Ichi         Schoenen: Gabor

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply