Lifestyle

Vakantie? Nee, verhuizen!

De wekker gaat niet meer, de kinderen zijn de hele dag thuis of spelen lekker buiten en ik ben aan het inpakken: het is vakantie! Deze zomervakantie gaan wij echter niet naar Frankrijk, Italië of een ander warm land, maar verhuizen. Tweehonderd meter verderop staat ons nieuwe huis met nèt iets meer ruimte dan we nu gewend zijn. Dat maakt de verhuizing een stuk makkelijker, ook voor de kinderen. Dezelfde buurt, dezelfde vriendjes, dezelfde school…nee, daar hoeven we ons geen zorgen om te maken. Dachten we.

“Mam, maar dan kan ik heel lang niet op mijn Playstation!”

Oudste Zoon dacht dat wij wekenlang alle spullen kwijt zouden zijn in het nieuwe huis. En stel je dan voor dat je Playstation 4 net in een doos zit die echt nèrgens te vinden is!  Dat je hartje augustus geen Fifa16 zou kunnen spelen met je ‘Ultimate Team’ is voor mijn jongen van bijna 10 een GROTE RAMP natuurlijk. “Alsof je dat met mooi weer überhaupt mag van je moeder”, dacht ik. Enfin, nadat ik had uitgelegd dat er op alle dozen komt te staan naar welke kamer deze gebracht moeten worden, werd hij al rustiger. “Maar mam, hebben we daar wel internet dan?”, vroeg hij. Tja, daar zijn we toch iets meer afhankelijk van derden…op hoop van zegen!

Hoeveel nachtjes nog?

Die vraag heb ik natuurlijk ondervangen door een aftelkalender op te hangen. Snel even wat geknutsel op de computer en hopla, we zetten iedere avond een kruisje. Weer een dag voorbij. “Waarom staan er nou twee sleutels op, mam?” Weer was het Oudste Zoon die de vraag stelde. “Nou, we krijgen een sleutel van ons nieuwe huis, gaan dan de spullen verhuizen, een dag het oude huis schoonmaken en dan de sleutels aan de nieuwe bewoners geven”.

Verhuiskalender2

 

Spullen inpakken? Nee, we hebben toch zo’n mandje voorop onze fiets?!

Toen oma vroeg of ze hun spullen al aan het inpakken waren, keken ze verbaasd. “Nee, dat hoeft niet, het is vlakbij. We tillen het gewoon naar het nieuwe huis!” had één van de drie gezegd. Hmm…blijkbaar heeft iemand een ander idee bij inpakken dan ik. Knuffeltje voor knuffeltje of met twee Barbies tegelijk daarheen lopen? “Nee, we hebben toch zo’n bak voorop onze fiets?”, hoor ik ze in gedachten al zeggen. Ik grinnik en bedenk dat daar nog even wat duidelijkheid verschaft moet worden. Deze week krijgen ze alledrie een verhuisdoos op de kamer die ze met hun belangrijkste spullen mogen vullen.

Het is het huis waar al hun herinneringen liggen

Ik sta even stil bij wat dit huis voor hen betekent. Oudste Zoon heeft nog 1,5 jaar in een ander huis gewoond, maar daar weet hij niets meer van. Alles hebben ze meegemaakt in dit huis. De geboorte van een zusje en broertje. De eerste stappen zijn hier gezet. Op de stoep voor het huis leerden ze fietsen en zijn er vervolgens meerdere knieën kapot gevallen. O ja, ook die Playstation hebben ze hier leren besturen. Voor hen is dit het huis waar al hun herinneringen liggen. Wow, ik hoop dat alle verhuizende ouders hier even bij stilstaan.

Over drie weken wonen we in een ander huis. Een huis waar we opnieuw herinneringen gaan maken. Daar offer ik graag een vakantie voor op.

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply