zomervakantie
Lifestyle

Zomervakantie: een tijd van bezinning

Bijna zomervakantie! Na de avondvierdaagse, hockeykamp, schoolreisje en afsluitende barbecues van twee hockeyteams, hunker ik naar rust. Vrijdagmiddag om 12 uur begint onze vakantie en we hebben dit jaar besloten er ook echt van te gaan genieten. Waar we vorig jaar druk waren met verhuizen en de afgelopen maanden ook veel geklust hebben, gaan we dat deze zomer anders doen. Zon, strand en cultuur afgewisseld met de rust in eigen tuin…ja, de zomervakantie wordt top!

Zomervakantie: dromen omzetten in concrete plannen

De afgelopen maanden heb ik best wat tijd in opdrachten gestopt, maar ook in dromen. Deze vakantie ga ik de dromen omzetten in concrete plannen en denken zoals Pippi Langkous: ‘ Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het kan’. Niet afwachten, niet afvragen of ik iets wel kan, want ik ben er gewoon goed in! Natuurlijk zijn er dingen die ik wil leren, maar in de basis doe ik iets waar ik echt goed in ben en wat ik leuk vind: schrijven.

Het blijkt overigens dat ik niet de enige ben die de zomervakantie gebruikt om eens stil te staan bij wat je nou echt wil doen. Ik las op de site van Howtobeabusinesswoman een interessant stuk over dit onderwerp. De stappen die ze daar noemen, ga ik zeker uitvoeren om mijn stap te maken.

Ik hield als puber al van taal

Die liefde voor taal zat er bij mij altijd al in. Op de basisschool vond ik grammatica en spelling al leuk. Als puber zat ik jaarlijks op de bank met een blocnote op mijn schoot. Klaar voor het Groot Dictee der Nederlandse Taal. Ik genoot van het schrijven van moeilijke woorden, uitpluizen van grammatica en was elk jaar trots op mijzelf. Dankzij mijn eindcijfer voor Nederlands op het VWO, werd mijn scheikundecijfer gecompenseerd en slaagde ik voor mijn examens. Nog altijd heb ik spijt dat ik mijn opstel van toen niet heb opgehaald. Dat kon een jaar na de examens had ik gehoord, maar een jaar na mijn examens vond ik het stom om terug te gaan voor een opstel. Raar eigenlijk dat ik geen Nederlands ben gaan studeren, maar Psychologie 😉

Vakantie = ook qualitytime met het gezin

Ik kijk uit naar de warme, plakkerige lichaampjes vol zand die tegen mij aankruipen. Van mijn eigen kinderen welteverstaan 😉 Moe na een dagje strand of vol verhalen over de stad die we hebben bezocht, brengen we echt tijd met elkaar door. Geen huishouden dat schreeuwt om aandacht, geen afspraken in de agenda en geen (huis)werk dat gedaan moet worden. In de vakantie is het gewoon genieten. Dan waardeer ik weer enorm wat ik heb: een prachtig gezond gezin, een fijn huis, lieve vrienden en familie en zelfs de hond wordt opgehemeld.

Ik kijk er naar uit om mijzelf onder te dompelen in de zomervakantie. Kan ik daarna weer verder met concrete plannen. Wordt vervolgd…

 

 

 

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply