Over mij

“Mens, durf te leven” – Ramses Shaffy

Jarenlang had ik een klein stemmetje in mijn hoofd dat tegen mij zei: “Dit is het niet Geja. Wat je nu aan het doen bent, is het niet voor jou”. Maar ja, wat doe je als je een studie Psychologie hebt voltooid, je jezelf door driekwart Postdoc Sportpsychologie hebt geworsteld, ondertussen drie kinderen hebt gekregen én uiteindelijk in een ondersteunende functie bij een bank terecht bent gekomen?

In de tussentijd bleef ik terugdenken aan mijn middelbareschooltijd, waar ik opstellen schrijven heerlijk vond en mijn cijfer voor Nederlands er uiteindelijk voor zorgde dat ik slaagde voor mijn examen. Ik begon voorzichtig met een blog, verdiepte mij in social media en besloot eind 2015 te stoppen met het werken bij de bank.

Wow, dat was een opluchting.

Freelance schrijven: geen gemakkelijke keus

Maar waar ik dacht dat de moeilijkste keus (stoppen bij de bank) gemaakt was, bleek de keus maken om daadwerkelijk met schrijven mijn geld te gaan verdienen eigenlijk veel moeilijker. Gelukkig kwam er een ontzettend leuk en leerzaam project op mijn pad: schrijven voor een magazine over mijn woonplaats Vianen, onder de rook van Utrecht. Interviewen, mensen vermaken en inspireren met mijn teksten en zo ook nog eens 8000 huishoudens bereiken, was een eyeopener.

Vervolgens ben ik als freelance blogger gaan schrijven, heb meegedaan aan een schrijfwedstrijd (en gewonnen!), schreef advertorials, webteksten en brochureteksten en ik kan je zeggen: dat smaakt naar meer.

De tekst van Ramses Shaffy is mijn motto geworden. In mijn 36-jarige leven heb ik geleerd dat het leven te kort is om je dromen te blijven dromen. Het leven is nu, durf te leven!