goede voornemens december
Persoonlijk

Goede voornemens voor december

Man, wat had ik een goede voornemens het afgelopen jaar. Bloggen, verbouwen, teksten schrijven en gezinsmanager zijn: dat waren de onderwerpen waarmee ik de afgelopen tijd veel bezig ben geweest. Nu de serre inmiddels een dicht dak heeft gekregen en een tweede badkamer op zolder wordt gerealiseerd, merk ik dat ik er even he-le-maal klaar mee ben. Bovenkastjes van een keuken die in mijn woonkamer staan en een huis dat voor mijn gevoel nooit opgeruimd is…GRRR!! En dan is het ook nog eens december: een van de drukste maanden van het jaar. Waar iedereen goede voornemens maakt voor het nieuwe jaar, heb ik drie goede voornemens opgesteld voor december. Dan kom ik de maand vast door!

1. Leg die lat eens wat minder hoog

Instagram, bloggen, facebook: elke dag ben ik hiermee bezig, zowel zakelijk als privé. De blogs zijn de laatste weken er al bij ingeschoten. Niet alleen had ik geen inspiratie, maar ik had ook een paar opdrachten als tekstschrijver, waarvoor een deadline stond. Als perfectionist leg ik de lat ook zo lekker hoog…een lat waar ik dan weer niet aan voldoe en mijn motivatie dus keldert. Mijn goede voornemen voor december? Let it gooo!! Het hoeft niet perfect, het hoeft niet elke dag. Gewoon doen wat ik leuk vind, dan kom ik de maand wel door.

2. Plan je gek

Lijstjes maken: ik heb het nu eigenlijk heel hard nodig. Ik raak het overzicht gewoon kwijt. ‘Rommel in huis = rommel in je hoofd’ geldt absoluut voor mij. Dus hoppa, dat bulletjournal erbij pakken en een lijst maken wat ik in december moet: kerstboom kopen, huis versieren, kerstkleding kopen, kersthapjes bedenken, kerstmenu van internet plukken, opruimen, schrijven, etc.. En met dat werken in mijn bulletjournal, heb ik ook even lekker tijd voor mijzelf. Gewoon even niet bezig zijn met opruimen, poetsen, werken, boodschappen doen, kinderen achter hun vodden aanzitten 😉

3. Op tijd beginnen met voorbereidingen

Ik ben zo iemand die alles op het laatste moment doet. ‘Ik presteer gewoon prima onder druk’, zeg ik dan. Toch is het deze december wel fijn als ik ruim op tijd dingen klaar heb. Maar ja, die rommel in mijn hoofd he? Kom ik toch weer bij die lijstjes uit…En weet je, zo’n lijstje maken is van niet zo’n probleem, maar je aan een lijstje houden wel. Een lijstje voor maandag, kan ik ook uitstellen tot dinsdag. Daar ben ik heel goed in, ha! Dit goede voornemen om op tijd te beginnen, kan ik dus heel goed gebruiken. Of het gaat lukken, dat is de vraag 😉

Goede voornemens voor 2018?

Goede voornemens voor het nieuwe jaar stel ik niet meer officieel op. Mijzelf ontwikkelen, een baan, schrijven, het gezin managen…dat zijn eigenlijk de grote lijnen. Lijnen die ik niet hoef uit te schrijven voor mijzelf. En zeg nou zelf: waarom zou je alleen aan het begin van het jaar goede voornemens hebben? Misschien moet je ze elk kwartaal opstellen, of elk halfjaar. Maar goed, dat is weer een heel ander onderwerp;)

Ik wens iedereen een hele fijne decembermaand!

 

 

 

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply