Schrijfwedstrijden
Schrijven

Schrijfwedstrijden in 2017…het kriebelt weer!

Ik weet niet of het komt doordat ik de vogels buiten hun liefdesliederen hoor fluiten of de sneeuwklokjes in het park zie uitkomen, maar het kriebelt. Een onderhuids verlangen neemt bezit van mijn lichaam en laat ook mijn gedachten niet onaangetast. Ik wil weer een mooi verhaal tot leven wekken. O ja, er borrelt ook al een nieuw boek in mij. Maar dat moet nog even aan de kook worden gebracht. Tot het zover is, ga ik mij eerst eens verdiepen in de schrijfwedstrijden van 2017.

Met een kop koffie naast mijn toetsenbord, verdiep ik mij in de schrijfwedstrijden die online staan. Er is keus genoeg, maar welke past bij mij? Eens schrijfwedstrijd voor poëzie wordt het in ieder geval niet. Hoewel ik als tiener veel gedichten schreef, ben ik daar nu niet meer mee bezig. Een verhaal past veel beter bij mij.

Wat gebeurt er met mijn tekst in de schrijfwedstrijden?

Ook vind ik het belangrijk wat er na afloop met mijn tekst gebeurt. Worden er elementen uit mijn verhaal gebruikt om een nieuw verhaal mee te maken? Daar doe ik dus niet aan mee. Mijn tekst is mijn tekst, punt. Ik sta open voor het aanpassen van mijn zorgvuldig gekozen woorden, maar ik wil wel dat het mijn verhaal blijft.

Maakt het uit welke prijs ik kan winnen?

Eerlijk is eerlijk: natuurlijk maakt het uit welke prijs ik kan winnen. Ik zou liegen als ik zou zeggen dat dit niet uitmaakt. Hoewel het mij ook weer niet om geld te doen is. De allerleukste prijs vind ik gewoon een publicatie in een boek. Vorig jaar is mijn winnende verhaal gepubliceerd in de verhalenbundel ‘De Grote Geus ontwaakt’. Voor mij is dit een blijvend aandenken. Veel leuker dan een keer honderd euro winnen.

Welke schrijfwedstrijd gaat het worden?

Terwijl ik mijn wensen op een rij zet, vallen er schrijfwedstrijden af en blijven er een paar overeind. Deze sla ik met een druk op de knop op in mijn favorietenlijst. Vandaag maak ik een keuze. Wil je weten uit welke lijst ik heb gekozen? Op de site van Schrijven Online vind je ze allemaal. Welke zou jij kiezen?

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply