Werk

Advertorial met betrokken uitvaartondernemer eindelijk in de krant

Vandaag viel de plaatselijke krant ‘ Het Kontakt’ op de deurmat. Normaal gesproken pak ik deze op en ga ik verder met waar ik mee bezig was. ’s Avonds op de bank lees ik dan de nieuwtjes die ik niet wil missen. Vandaag liep ik echter gretig naar de deur toe, struikelde bijna over de schooltas van een van mijn kinderen en griste het hoopje papier van de grond. Ik sloeg de krant open en daar stond het: mijn advertorial voor Martin Hendericks Uitvaartverzorging.

Interview met een betrokken uitvaartondernemer

In een eerder blog schreef ik al over mijn interview met Martin Hendericks. Hij gaf mij het vertrouwen om een advertorial voor hem te schrijven. Leuk natuurlijk, maar dan moet er ook wel een beetje resultaat zijn. In mijn hoofd wist ik al precies hoe ik het wilde weergeven, maar dan moet dat natuurlijk nog wel overeenkomen met hoe de opdrachtgever, in dit geval Martin, het voor zich zag. Of we aan een half woord genoeg hadden, durf ik niet te zeggen, maar feit is wel dat ik de vrijheid heb ervaren om te schrijven hoe ik het voor mij zag. Heel fijn!  

Wat is een advertorial?

Een advertorial is eigenlijk een advertentie die vermomd is als redactioneel artikel. Een advertorial is natuurlijk bedoeld als reclame, maar door de schrijfstijl juist leesbaar als artikel. Voor deze advertorial heb ik Martin geïnterviewd in zijn kantoor in Vianen. Ook de twee uitvaartverzorgers waar hij mee samenwerkt, heb ik kort gesproken.

Voor herhaling vatbaar? Zeker!

Inmiddels ligt de krant weer dichtgeslagen op de keukentafel. Mijn stukje tekst knip ik er morgen uit en stop ik dan in mijn bewaarmap. Het schrijven van een advertorial is goed bevallen en zeker voor herhaling vatbaar. Dus wil jij ook een advertorial of zie je andere mogelijkheden voor een samenwerking? Neem dan gerust contact met mij op!

 

Het artikel is te lezen in Het Kontakt, editie Vianen, van 31-01-2017. De opmaak van het artikel is gedaan door een vormgever. Die eer gaat niet naar mij 😉

advertorial

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply