blogger by nature event
Werk

Blogger by Nature event 2017

Zaterdag 2 september 2017 parkeerde ik mijn auto op de parkeerplaats van het StayOkay Hotel in Soest. Terwijl ik naar de ingang van het hotel liep, trok ik mijn nieuwe jurk recht en voelde ik dat mijn spieren zich spanden. Hmm..toch wat last van zenuwen dus. Hierbinnen vond namelijk het Blogger by Nature event 2017 plaats. Inderdaad, hèt bloggersevent waar ik al even naar uitkeek. Hongerig naar meer informatie over van alles wat met bloggen te maken heeft en nieuwsgierig naar de mensen die ik zou gaan ontmoeten, trok ik de deur open en stapte naar binnen.

Leuke ontmoetingen en leerzame workshops tijdens het Blogger by Nature event 2017

Nadat ik mijn Blogger by Nature goodiebag (vet!)  had opgehaald bij de inschrijftafel van het event, besloot ik eens lekker te beginnen met een kopje koffie. Ik sloot aan bij een groepje bloggers. Eén van de bloggers kende ik via MamsatWork. Ik raakte direct in gesprek met een andere blogger aan de tafel. Zij bleek een eigen kinderboekenblog te hebben. Tussen allemaal mamabloggers, die héél goed vertegenwoordigd waren bij dit event, stond ik direct naast een ‘kinderboekenblogger’. Ik geloof niet in toeval. (Voor diegenen die mijn site nog niet uitgebreid bekeken hebben: ik ben bezig met een prentenboek)

Je begrijpt dat het al veel te snel tijd was voor de eerste workshop: SEO voor beginners. Ik heb lang getwijfeld of ik wel de workshop voor beginners moest doen.  Toch ben ik blij dat ik voor deze SEO workshop heb gekozen. Nathan Veenstra van Letterzaken gaf een duidelijke lezing, waarvan ik stiekem toch best veel heb geleerd. Textueel durf ik wel te zeggen dat ik prima SEO werk aflever, maar de kleine randvoorwaarden die Nathan mij heeft bijgebracht, hebben mijn ogen verder geopend. Reken maar dat ik zijn tips de komende tijd ter harte neem!

Nadat ik mij had losgewurmd uit een wirwar van gedachten en ideeën die ik nu al had opgedaan, was het tijd voor een heerlijke lunch.  Soep, broodjes zalm en homemade nachos met zure room, heerlijk! Als dit hoort bij het leven van een Blogger by Nature, kan ik daar wel aan wennen;)

Geld verdienen met je blog of Instagramaccount

Als er iemand weet hoe je geld moet verdienen met je blog, dan is het wel Joyce van MamsatWork. Dat zeg ik niet alleen omdat ik met veel plezier freelance artikelen voor haar schrijf, maar de passie voor het bloggen en de bijbehorende commerciële houding druipen van haar verhaal. Ondanks dat ik een groot gedeelte van haar verhaal al ken, blijf ik luisteren naar deze zakenvrouw. Eerlijk, no-nonsense en recht voor haar raap. Heerlijk motiverend om naar te luisteren!

De workshop waar ik tijdens dit Blogger by Nature event ook erg in geïnteresseerd was, was instagrammarketing. Naomi van Authentic Chic Travel & Lifestyle heeft ruim 64K volgers, iets wat bij mij al heel veel bewondering opwekt. Voordat het event begon, had ik 299 volgers…en ik zat maar te hopen dat ik die 300 een keer zou aantikken. Er was altijd wel iemand die mij ineens niet meer volgde, waardoor ik bleef hangen op die 299. Dankzij de tips Van Naomi, die mij echt de ogen heeft geopend over Instagram, heb ik er inmiddels 330. Oké, daar zitten wat bloggers bij die ik heb ontmoet tijdens het event, maar lang niet allemaal! Voor sommigen misschien peanuts, maar ik ben wel trots op die 31 volgers die ik in twee dagen tijd erbij heb gekregen. Overigens heb ik ook geleerd dat het aantal volgers steeds minder belangrijk wordt, maar het zou zo leuk zijn als ik ook eens een K achter mijn aantal kan zetten 😉 En dus is mijn fotocamera de laatste dagen mijn beste vriend geworden en schiet ik o.a. nu dit soort plaatjes:

instagrammarketing blogger by nature event

Tot volgend jaar op het Blogger by Nature event 2018!

Eenmaal thuis bleef mijn hoofd overlopen van de informatie die ik had gekregen. De kinderen pikten spullen uit mijn goodiebag (‘Mama, mag ik deze?’ ‘Mama, deze is voor mij!’), maar dat vond ik prima. Behalve de prachtige goodies van Alpha Communicatie: daar kunnen mijn ‘wannabe duurzame en groene vingers’ wel wat mee. Dankjewel!

Inmiddels weet ik het zeker. Ik ben een Blogger by Nature! Volgend jaar ben ik waarschijnlijk weer van de partij tijdens het Blogger by Nature event 2018. Dat gaat er vast komen 🙂

 

 

 

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

10 Comments

 • Reply Marguerita 04/09/2017 at 22:09

  Leuk dat je er was Geja, wat een mooi en enthousiast verslag 🙂

  • Reply Geja 04/09/2017 at 22:11

   Dankjewel, je had me moeten horen ratelen toen ik thuis was 😉 Leuk je ontmoet te hebben!

 • Reply Joyce 04/09/2017 at 22:15

  xxx, lief hoor 😉

  • Reply Geja 04/09/2017 at 22:16

   Ik ben graag eerlijk 🙂

 • Reply Nicole 05/09/2017 at 06:44

  Wat een mooi verslag! De instagram workshop had ik ook wel willen doen. Maar ja keuzes he.. Haha!

  • Reply Geja 05/09/2017 at 07:30

   Ja ik had er ook nog wel meer willen doen!
   Dankjewel voor je compliment😘

 • Reply Lodi 05/09/2017 at 17:09

  Wat een leuk artikel over het event. Ik heb ook echt genoten en zoveel geleerd! Ik hoop ook zeker dat er een vervolg komt volgend jaar.

  • Reply Geja 05/09/2017 at 19:47

   Dankjewel Lodi! Dan hopen we op een volgend event:)

 • Reply Nathan Veenstra 05/09/2017 at 20:22

  Wat een enthousiasme en wat leuk dat je “stiekem” toch een hoop aan mijn korte training hebt gehad 🙂
  Wat mij betreft tot volgend jaar! 🙂

  • Reply Geja 05/09/2017 at 20:25

   Aangezien je in korte tijd niet alles kon vertellen, verwacht ik volgende keer een deel 2;)
   Bedankt voor je reactie!

  Leave a Reply