blogger by nature
Werk

Ben ik een Blogger by Nature?

Het Blogger by Nature event vindt zaterdag 2 september plaats en ik ga er heen! Lang hoefde ik niet te twijfelen over mijn deelname aan deze dag voor bloggers. Hoewel ik mijzelf in eerste instantie geen Blogger by Nature voelde. Ik bedoel: ik ben startend, vind het ook leuk om freelance voor anderen te bloggen en geniet van schrijfopdrachten voor bedrijven. Om nog maar niet te spreken over dat boek waar ik mee bezig ben. By nature….van nature..tja, het schrijven zit wel van nature in mij. ‘Misschien ben ik toch wel een Blogger by Nature’, dacht ik en voordat ik het wist was mijn inschrijving gereed.

Programma vol workshops en trainingen voor bloggers

Vandaag kreeg ik mijn persoonlijke programma per mail opgestuurd. Natuurlijk volg ik de SEO-training (hoewel ik hier al eerder een workshop van heb gevolgd, kan dit nooit kwaad), luister ik naar het verhaal van Joyce van MamsatWork over hoe zij haar blog als onderneming heeft uitgebouwd en ga ik mij verdiepen in Instagrammarketing. Ik heb er zo’n zin in! Naast deze workshops en trainingen, kan ik mij uitleven op het netwerkplein waar verschillende bedrijven zich profileren.

Profileren als blogger en tekstschrijver

‘Shit, als ik mij straks een beetje goed wil profileren als blogger en tekstschrijver, heb ik wel visitekaartjes nodig’, bedacht ik mij, ‘O en die header is echt verschrikkelijk. Ik heb een goed logo nodig’. Waar een inschrijving al niet toe kan leiden. ‘Toeval bestaat niet’, dacht ik toen ik Elisa na lange tijd weer zag. Tijdens een gezellig etentje met onze mannen erbij, kwamen we op het idee om elkaar te helpen. Zij, grafisch ontwerpster van Mexicaanse origine, helpt mij door mijn logo en visitekaartjes te ontwerpen. Ik help haar straks met haar website en vertalingen. En psssst…we gaan nog veel meer voor elkaar betekenen, maar hoe verklap ik nog niet! Heel fijn om op deze manier elkaar te kunnen helpen! Inmiddels is mijn logo is af en zijn mijn visitekaartjes besteld. Vrijdag (last-moment-actie inderdaad) kan ik ze ophalen. Klaar voor het Blogger by Nature event!

Wat doe ik als Blogger by Nature?

Regelmatig krijg ik de vraag wat ik nu eigenlijk voor werk doe. Nou, ik schrijf dus. Als freelancer ben ik beschikbaar voor het schrijven van blogs, SEO-proof en in een eigen stijl. Daarnaast wil ik op mijn eigen website een beeld geven van mijzelf. Ik ben namelijk mijn eigen merk. Een personal blog dus. Iemand die gespecialiseerd is in personal branding zou op mij helemaal los kunnen gaan. Figuurlijk dan. En ja, ik vind het nog steeds bijzonder dat mensen het leuk vinden om te lezen hoe ik worstelde met mijn nieuwe imago als hockeymoeder.

Verder kun je mij vragen voor allerlei soorten websiteteksten en schrijf ik advertorials. Mijn stijl? Eerlijk, persoonlijk en met gevoel voor detail. Perfectionistisch ook ja, maar dat is niet altijd de meest handige karaktertrek voor mij;)

Zoals jullie merken, heb ik veel zin in dit bloggersevent. Manlief regelt thuis alle hockeywedstrijden (waarvoor dank en hulde) en ik mag mijzelf een dag onderdompelen in informatie, netwerken en personal branding. Werk dus, maar o zo leuk!

Wie kom ik nog meer tegen op het Blogger by Nature event? Ik zou het leuk vinden om met jou in contact te komen!

 

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply