roze nagels
Werk

Roze nagels typen nieuwe blogs…en meer

Roze gelakte nagels glijden over het toetsenbord. Lange tijd heb ik ze verwaarloosd. Afgebeten. Zwarte randen waren eerder regel dan uitzondering. Ik hou nu eenmaal ook van klussen in huis en in de tuin. Nu zijn ze lang en roze, precies zoals ik het in de vakantie had bedacht. Een paar weken voor mijn reis naar Spanje had ik mij voorgenomen dat de vakantie een tijd van bezinning zou worden. Mijn dromen omzetten in concrete plannen. Na een paar glazen sangria droomde ik steeds groter. De rode draad (of roze in dit geval) bleef wel hetzelfde: hou van jezelf en geloof in jezelf, dan straal je dit ook uit. En vice versa. Die roze nagels inspireren, motiveren en glijden maar over dat toetsenbord. Yeah!

Met roze nagels kun je prima klussen

Voordat de roze lak mijn nagels in Nederland had verfraaid, schreef ik in Spanje in een notitieboek mijn wensen en dromen op. Concrete plannen volgden daarna. Om de hoek kwamen de beren op mijn weg, ook wel ‘ja-maars’ genoemd, een kijkje nemen. Ik ben analytisch ingesteld en inmiddels aan die beren gewend. Maar ik hou niet van ze. Sterker nog: ik heb last van ze. Het boek ‘Ja-maar, wat als alles lukt?’ had Manlief meegenomen op vakantie. Hij gaf mij op het terras van onze stacaravan te kennen dat dit ècht wat voor mij zou zijn. Nu leest Manlief eigenlijk zelden een boek, laat staan dat hij mij er één aanraadt, dus ik nam het serieus. Bloedserieus. Gaandeweg het lezen begreep ik waarom Manlief mij dit boek aanraadde. Niet om te veranderen, maar om te accepteren en ervoor te gaan. Klussen kan namelijk prima met roze nagels, zolang je maar handschoenen draagt. Of accepteert dat de lak eraf gaat.

Roze nagels geven mij positieve energie

Terwijl ik geniet van een kopje koffie, strek ik mij uit en kijk naar de groene oase in mijn tuin. Ik zucht een keer, voel hoe mijn spieren zich ontspannen en de wirwar in mijn hoofd zich ontrafelt. ‘Roze nagels motiveren mij niet direct, maar indirect geven ze mij positieve energie’, besef ik mij. En dat was nou net wat ik nodig had. Als alleen roze nagels mij zouden motiveren, dan zou het niet goed zijn. Wel makkelijk. Koop een nieuw potje lak en krijg er gratis positieve energie en zelfvertrouwen bij 😉 Handig als je motivatie ver te zoeken is. Nee, ik weet wat ik kan, wil en belangrijk vind. Ik was het gewoon even kwijt. Net als dat potje nagellak.

Inmiddels staan de plannen te trappelen voor de deur. Bloggen (hier, voor MamsatWork en wellicht meer websites), teksten schrijven/redigeren als freelancer, mij ontwikkelen op schrijfgebied, mijn boek verder uitwerken, website veranderen, etc.. En stiekem wil ik gewoon weer een heel mooi verhaal schrijven voor een schrijfwedstrijd. Zou toch leuk zijn om er nog één te winnen 😉

Kortom, de komende weken kom je op deze blog van alles tegen over Schrijven, Lifestyle (zeg maar alles wat ik leuk vind), Werk en mijn Boek. En die typ ik dan allemaal met roze nagels. Yeah!

 

 

 

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Joyce 05/08/2017 at 06:08

    Yeah, pink it is!

    • Reply Geja 05/08/2017 at 10:37

      Girlpower! 💪🏻😉

    Leave a Reply